Napříč Prahou – přes tři jezy

Po minulém ročníku, kterého jsme se neúčastnili se nám letos účast zdařila. Hlavní motivací splutí pro nás bylo projet si historické centrum Prahy z pohledu Vltavy. Po příjezdu nám bylo jasné, že nebudeme sami. Na relativně malý ostrov ,,Císařská louka“ se sjela snad celá republika. 🙂 Naštěstí skautská organizace je pověstná tím, že funguje takže se zde neobjevil žádný problém.

Neměli jsme řidiče, takže byla zvolena varianta svezení auta do cíle a návrat za pomocí PID. Z cíle na start za pomocí PID jsem byl rychleji než v opačném směru autem. A jako bonus jsem se svezl roztomilou lodičkou sloužící jako přívoz. Dokonce i pan kapitán byl stylově oblečen v pruhovaném námořním tričku. 🙂

Samotný sjezd byla v podstatě evakuace výše zmíněného národa. Pro mě osobně byl zážitek nejen vidět Prahu z perspektivy plovoucího klády ve Vltavě (protože moje zdřevnatělé nohy!) ale i monstróznost blízko plujících lodí.

Překvapením pro nás byl poslední jez u pod ,,Hlávkovo mostem“ respektive jeho propust. Čekali na nás podélné vývařiště zhruba 15 metrů dlouhé. Alespoň se mnou si pěkně pohráli.

Ještě pár základních informací akci. Jde o jednu z největších skautských akcí v české republice. Skauti zde závodí v několika kategoriích. Zejména v kategorii P550 což jsou pro skauty typické pramice. Je možné si jako běžný člověk splout stejnou trasu jako ne závodník za symbolický poplatek. Více o závodě zde.